El Banc Santander va anunciar ahir la seva intenció de prescindir de més de 3.700 empleats a Espanya, l'11%, i tancar el 26% de les seves oficines, 1.150, dins de l'Expedient de Regulació d'Ocupació plantejat per l'entitat després de la integració amb el Banc Popular.

El procés afectarà principalment la xarxa comercial, les seves estructures de suport i també els serveis centrals, a fi de «racionalitzar superposicions, redundàncies i duplicitats», una vegada finalitzada la integració tecnològica entre els dos bancs, segons CCOO.

Ahir va quedar constituïda la comissió representativa a la qual obliga l'Estatut dels Treballadors, en la qual aquest sindicat comptarà amb 5 membres.

Actualment, el nombre de treballadors del Banc Santander a Espanya ascendeix a 32.366, i la seva xarxa està composta per 4.366 oficines. Les negociacions entre el banc i els sindicats van començar el passat 6 de maig.

Després de la presentació dels seus resultats corresponents al primer trimestre de l'any, en el qual el benefici es va reduir un 10% respecte al mateix període de l'any anterior, el conseller delegat, José Antonio Álvarez, va assegurar que l'entitat té «el millor ànim perquè el procés duri el menor temps possible».

Al final de la primera reunió amb els sindicats, el banc va traslladar la seva disposició a escometre els ajustos de forma no traumàtica, és a dir, amb baixes incentivades i prejubilacions.