Les accions de Dia van tancar amb una caiguda de més del 4% en una jornada en la qual LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhail Fridman, s'ha fet amb el 69,76% de la cadena de supermercats en l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA).

En concret, els títols de la cadena de supermercats, que van arribar a pujar fins a un 3% en l'inici de la sessió borsària, van començar a caure un 3,4% en confirmar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) passades les 15.00 hores que l'oferta havia estat acceptada per un total de 253.701.782 accions, que representen un 57,41% dels títols als quals es va dirigir l'oferta i el 40,76% del capital social de l'entitat.

Aquest percentatge, sumat a les accions de les quals LetterOne ja és titular, comptava amb el 29% del capital social de la cadena de supermercats, implica que la societat de l'inversor rus passaria a controlar el 69,76% del capital social de Dia.

Al final de la jornada d'aquest divendres, el preu de les accions de Dia es va situar en els 0,642 euros, allunyat dels 0,67 euros que va oferir Fridman en l'oferta.

Un resultat positiu

La CNMV va subratllar que l'OPA ha tingut un «resultat positiu», en haver eliminat LetterOne la condició relativa al límit mínim d'acceptacions inicialment requerit per a la seva efectivitat i haver-se complert les altres condicions imposades.

D'altra banda, LetterOne va informar ahir al matí que ha aconseguit un principi d'acord amb 16 dels 17 prestadors sindicats, que representen el 77,5% del finançament sindicat, per garantir una estructura de capital viable a llarg termini en Dia.

En concret, la signatura de l'inversor rus s'ha compromès a subscriure la seva part proporcional i a assegurar (o obtenir l'assegurament d'un banc) un augment de capital de 500 milions d'euros.

No obstant això, precisa que aquest augment de capital només pot dur-se a terme després d'arribar a un acord amb tots els prestadors sindicats de la societat.