20 de maig de 2019
20.05.2019
Diari de Girona

La substitució d'un milió de cotxes amb 15 anys reduiria les emissions un 29%

Els fabricants destaquen que cal aprovar un pla estructural per a la renovació del parc automobilístic

19.05.2019 | 23:13
La substitució d'un milió de cotxes amb 15 anys reduiria les emissions un 29%

La substitució d'un milió de turismes amb una edat mitjana de 15 anys per vehicles nous suposaria una reducció de, almenys, el 82,3% de les emissions d'òxids de nitrogen (NOx); del 84,7% de les emissions de partícules i del 29,1% de les emissions de diòxid de carboni (CO2), segons recull el Pla de Mobilitat de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac).

L'associació destaca així que és necessària l'aprovació d'un pla estructural i plurianual per a la renovació del parc automobilístic amb una dotació mínima de 150 milions d'euros. «Es considera necessari elaborar un pla d'incentius de caràcter global i integrat, continuat en el temps i basat en la neutralitat tecnològica, que contempli totes les tecnologies alternatives disponibles al mercat, amb intensitats d'ajuda en funció de les seves respectives característiques mediambientals», destaca Anfac.

Per altra banda, el document recull que, amb l'arribada de noves tendències tecnològiques, el sector d'automoció s'està veient obligat a adaptar-se a un canvi de paradigma sense precedents, evolucionant del concepte d'indústria de l'automòbil, que fabrica i ven vehicles, al d'indústria de la mobilitat, centrada en el desenvolupament de solucions eficients per al transport de persones i mercaderies.


La inversió d'Europa

En aquest context, Europa ha invertit fins a la data al voltant de 55.000 milions d'euros en empreses de nova creació ( start-ups) de vehicles compartits, amb l'objectiu de col·locar el client i la ciutat en el centre, fent de la mobilitat un dret mitjançant la seva accessibilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit