20 de maig de 2019
20.05.2019
Diari de Girona

El termini per evitar el concurs de creditors a DIA acaba avui

La companyia necessita recuperar l'equilibri patrimonial i sortir de la fallida tècnica per aconseguir-ho

19.05.2019 | 23:13
El termini per evitar el concurs de creditors a DIA acaba avui

La greu crisi que viu DIA des de fa mesos viurà previsiblement un capítol definitiu avui, quan expira el termini per evitar el concurs de creditors o la liquidació. Per aconseguir-ho, la companyia necessita recuperar l'equilibri patrimonial i sortir així de la fallida tècnica, situació en què es troba des de finals de desembre.

Els seus mals resultats de 2018 -amb pèrdues de 352 milions d'euros- i la revisió a la baixa dels seus actius el van portar a proveir-se més de 184 milions, la qual cosa va provocar que el seu patrimoni net entrés en números vermells. El multimilionari rus Mikhaïl Fridman, propietari del 69,76% de DIA després de l'opa llançada a l'abril, proposa una ampliació de capital de 500 milions d'euros per tornar a l'equilibri i revertir aquesta situació.

El seu patrimoni net al tancament del primer trimestre de l'any se situava en 174,9 milions d'euros negatius, segons l'últim informe de resultats de la companyia. L'ampliació ja va ser autoritzada a la junta d'accionistes del passat 20 de març, però està supeditada al fet que es compleixin diverses condicions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook