Durant els últims temps, el gran atractiu de la província per invertir en el totxo, l'aparició de plataformes que faciliten el lloguer turístic i un context de tipus d'interès en mínims històrics ha fet que s'infli una bombolla de preus de lloguer que sembla que no esclata a la província després de 5 mesos seguits d'increments en el preu.

Un boom de preus que si bé ja va a la baixa en moltes províncies de l'Estat, sembla que a Girona encara no ha tocat sostre. Segons el darrer del portal immobiliari fotocasa, en el mes d'abril els preus de lloguer s'han incrementat un 3,2% a la demarcació, l'augment mensual més alt de l'Estat que situa els preus de lloguer en 7,5 euros / m2 / mes.

Aquest creixement es troba molt per sobre de la següent província a l'alça, València, que només creix un 0,3%. A Catalunya, Girona es desmarca en la tendència alcista, ja que només Lleida comparteix números verds, un 0,3% i les altres dues, marquen descensos en els seus preus; un -1,6% Tarragona i un 0,1% Barcelona.

Tot i els increments, Girona encara es troba lluny de la mitjana catalana que se situa en 12,65% euros/m2 al mes però sí que supera la mitjana espanyola, que en abril arriba als 8,54 euros /m2 al mes.

Girona, la capital que més s'encareix

La capital de la demarcació encapçala els increments i es converteix en la ciutat que més pugen de preu durant l'abril, un 2,1%. Li segueix la ciutat de Tarragona (0,5%9 i Barcelona, que només s'incrementa en una dècima. El preu mitjà de les capitals més alt es troba a Barcelona (16,28 euros al mes, seguit de Girona (7,30) i Lleida (5,73). Tarragona, amb un 5,73% és la més barata.