23 de maig de 2019
23.05.2019
Diari de Girona

Nestlé inverteix 17,2 milions d'euros a la fàbrica de Girona per a una caldera

La nova instal·lació generarà fins a 125.000 tones de vapor amb el pòsit del cafè · Entrarà en funcionament al juny de l'any vinent i permetrà reduir en un 25% el consum de gas de la factoria

23.05.2019 | 13:41
Fàbrica de Nestlé a Girona

La multinacional Nestlé invertirà 17,2 milions d'euros (MEUR) a la fàbrica de Girona per instal·lar una caldera que generarà vapor a partir del pòsit del cafè. La companyia ja ha començat les obres i preveu enllestir-les al juny de l'any vinent. La nova caldera generarà fins a 125.000 tones de vapor anuals i permetrà reduir en un 25% el consum de gas natural de la factoria. El director general de Nestlé a Espanya, Jacques Reber, subratlla que «la inversió respon al compromís de la companyia per a la sostenibilitat, amb l'objectiu d'aconseguir un impacte ambiental zero». Durant els últims vuit anys, la fàbrica de Girona –que produeix cafè soluble i monodosis Dolce Gusto— ha reduït fins a un 31% l'ús d'aigua per tona de cafè que produeix, i en més d'un 33% el consum d'energia i les emissions de CO2.

La multinacional Nestlé continua apostant per la fàbrica de Girona. A les inversions acumulades durant els darrers anys, ara la companyia n'hi suma una més: la instal·lació d'una caldera que permetrà obtenir vapor a partir del pòsit del cafè. Suposarà una inversió de 17,2 MEUR i les obres per construir-la ja han començat i estarà enllestida al juny del 2020.

El director general de Nestlé a Espanya, que ahir va fer la seva primera trobada anual amb els mitjans de comunicació, va destacar que la nova caldera s'emmarca dins del «compromís» de la companyia amb el respecte cap al medi ambient. «A més, suposa una nova aposta de Nestlé per al negoci del cafè, com a pilar de creixement de l'empresa conjuntament amb els de l'aigua, l'alimentació infantil i el menjar per a mascotes», va afegir Jacques Reber.

Cada any, la fàbrica de Girona genera unes 45.000 tones de pòsit de cafè. Aquest producte 100% vegetal s'obté durant la producció de cafè soluble i és un bon biocombustible. Es preveu que, quan la nova caldera entri en funcionament, fins al 80% dels pòsits que surten de la fàbrica de Girona es facin servir per generar vapor.

La nova caldera s'afegirà a altres processos mitjançant els quals la fàbrica de Girona ja genera energia eficient. En concret, la cogeneració amb turbines de gas, que permet obtenir electricitat i també vapor —gràcies a una caldera de recuperació que aprofita l'energia tèrmica continguda dins dels gasos calents. Segons subratlla Nestlé, quan la nova caldera s'afegeixi a aquests processos, «el 70% de l'energia que es produeixi a la factoria de Girona serà totalment eficient».

La construcció de la nova caldera a Girona s'emmarca dins del compromís que va adquirir Nestlé a favor de la sostenibilitat, mitjançant el qual l'any que ve totes les fàbriques de cafè soluble de la multinacional faran servir el pòsit del cafè com a biocombustible. A més, en el marc d'aquest programa, Nestlé també s'ha compromès a reduir en un 35% les emissions de gasos d'efecte hivernacle i l'aigua que es fa servir durant els processos de producció.

«Actualment, la fàbrica de Girona ja és a prop d'assolir aquest objectiu», destaquen. I és que, al llarg dels darrers vuit anys, la factoria de Domeny ja ha reduït en més d'un 31% el consum d'aigua per tona de cafè soluble produïda. I en més d'un 33% el d'energia i emissions de CO2.

92.000 tones de cafè verd

La fàbrica que Nestlé té a Girona va inaugurar-se el 1968. Des d'un inici produeix cafè soluble —sota la marca Nescafé— i a partir del 2009 també càpsules monodosi de l'ensenya Nescafé Dolce Gusto. Actualment, la fàbrica processa 92.000 tones de cafè verd, més d'un 1% de la producció mundial. Té 750 treballadors i exporta el 70% de la producció de càpsules de cafè i el 85% de la de cafè soluble a 58 països d'arreu del globus.

La multinacional suïssa té presència a 190 països i suma una plantilla de 308.000 treballadors. A l'estat espanyol la companyia té fins a deu fàbriques. Més de la meitat de la producció que surt d'aquestes plantes –en concret, el 56%— es destina a l'exportació —sobretot amb destí a països d'Europa. A Espanya la multinacional té una plantilla de 4.130 treballadors i va tancar el 2018 amb una facturació de 1.930 MEUR.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook