31 de maig de 2019
31.05.2019
Diari de Girona

La Generalitat preveu obrir 50 expedients sancionadors a Cabify

Les multes poden arribar fins als 1.000 euros per incomplir els 15 minuts de precontractació establerts

31.05.2019 | 00:15
La Generalitat preveu obrir 50 expedients sancionadors a Cabify

El Departament de Territori i Sostenibilitat preveu obrir una cinquantena d'expedients sancionadors a Prestige&Limousine, de Cabify, per incomplir la precontractació dels 15 minuts. Els expedients informatius que es van obrir a principis de març -quan la plataforma va anunciar el seu retorn a Barcelona sota un nou model de negoci- han derivat en una cinquanta expedients sancionadors amb multes que poden arribar fins als 1.000 euros per cada cas, tot i que aquesta quantitat podrà variar en funció de la gravetat de l'incompliment i la reincidència. El Departament de Territori i Sostenibilitat va requerir a l'empresa informació sobre la seva activitat entre el 7 i el 10 de març. Anteriorment, la Direcció General de Transports va obrir quatre expedients sancionadors, dels quals ja han finalitzat els seus períodes d'al·legacions.

Un cop definides les sancions a Cabify, l'empresa encara podrà fer al·legacions davant la Direcció General de Transports i, en cas que es desestimessin, es podrien recórrer al contenciós administratiu. A banda, la Generalitat ha instat l'empresa a ajustar la seva activitat al decret llei que va aprovar el Govern i s'adeqüi a la precontractació dels 15 minuts.

El decret llei que estableix la precontractació d'un quart d'hora –i que el passat 21 de maig l'AMB va ampliar a 60 minuts– va ser aprovat a finals de gener i un mes després va ser convalidat al Parlament JxCat, ERC, PSC, comuns i CUP. A més, també prohibia la geolocalització dels vehicles abans de contractar el servei ni estacionar a la via pública si no estava atenent cap client, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit