Dia planeja tancar 219 botigues durant el mes de juny en no haver rebut ofertes per part d'altres empreses interessades en aquests establiments. A Girona, Dia tancarà 4 botigues.

Així ho ha revelat l'advocat de la cadena de supermercats en el transcurs del judici que se celebra aquest dimarts a la seu de l'Audiència Nacional a Madrid en el qual CCOO sol·licita la nul·litat de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) proposat per Dia, que afecta fins a 1.604 treballadors.

En el transcurs d'aquest, el lletrat ha informat la sala que la passada setmana la directora de Relacions Laborals de Dia va informar la comissió de seguiment de l'ERO, en la qual estan presents UGT i Fetico, de la decisió de la companyia de tancar les 219 botigues al juny davant la manca d'una oferta compradora.

A mitjan març es va conèixer que una trentena d'empreses, entre les que inicialment no figurava Mercadona, havia manifestat el seu interès en prop de les 260 botigues que la cadena de supermercats Dia havia posat a la venda. En concret, empreses del sector 'retail' de la distribució, espanyoles i estrangeres, s'havien interessat en la possible adquisició dels establiments de Dia.

Tot i això, segons han informat Europa Press fonts coneixedores del procés, segueix existint interès per part de diferents operadors en la trentena de botigues restants, després del tancament de les 219 al juny.

Relació de botigues que tancaran

Segons el document presentat per l'empresa a la comissió de seguiment de l'ERO, a què ha tingut accés Europa Press, Barcelona, ??Astúries i Madrid són les províncies més afectades per aquests tancaments.

Aquest document, presentat el passat 31 de maig a la direcció de l'empresa, contempla la relació de centres, les dates previstes de tancament al públic i del cessament dels treballadors. Malgrat que l'empresa va informar la setmana passada del tancament de 218 botigues, aquest dimarts ha reconegut que finalment seran 219 els tancaments d'aquest mes.

Barcelona és la ciutat amb més tancaments plantejats, amb un total de 26 dels 38 anunciats a Catalunya, repartits entre Girona (4), Lleida (4), i Tarragona (4). A la província d'Astúries, Dia preveu el tancament de 22 de les seves botigues, i a Madrid 20 més. A la Comunitat Valenciana, la cadena de supermercats preveu tancar 31 botigues, concentrades principalment a València, amb 18 projeccions de clausura, seguida d'Alacant , amb 9, i Castelló, amb 4.