La junta del grup automobilístic Fiat Chrysler (FCA) va anunciar que ha retirat la seva proposta de fusió realitzada al grup Renault pel fet que no es donen les condicions polítiques a França perquè sigui un èxit.

La FCA afegeix que segueix «fermament convençuda» de la raó convincent i transformadora de la seva proposta, l'operació de la qual estava valorada en uns 40.000 milions de dòlars.

Amb anterioritat, el Consell d'Administració de Renault havia notificat a París que a petició de l'Estat francès, principal accionista, no s'ha pogut pronunciar finalment aquest dimecres sobre la proposta de fusió «a causa del desig expressat pels representants de l'Estat francès d'ajornar el vot a un consell posterior».

El comunicat del grup automobilístic Fiat Chrysler informa que «ha resolt retirar la seva proposta de fusió realitzada a Grup Renault», i que «segueix fermament convençuda de la raó convincent i transformadora de la seva proposta».

Subratlla que la seva iniciativa «ha estat àmpliament apreciada des de la seva presentació, l'estructura de la qual i termes van ser acuradament equilibrats per a oferir beneficis substancials a totes les parts». La nota del grup FCA afirma que «ha quedat clar que les condicions polítiques a França no existeixen actualment perquè tal combinació procedeixi reeixidament».

La junta de Fiat Chrysler agraeix el «compromís constructiu» al Grup Renault, en particular al seu president i el seu director executiu, i també als socis de l'aliança amb Nissan Motor i Mitsubishi.

El grup italoestadounidense agrega que «continuarà complint amb els seus compromisos a través de la implementació de la seva estratègia».

La decisió sobre una fusió a parts iguals amb FCA s'esperava aquest dimarts, quan el Consell d'Administració va informar ja d'un primer ajornament.