L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la demarcació de Girona es va situar en el 0,9%, una dècima menys que la mitjana catalana, segons les dades publicades per l'INE. Amb relació al mes anterior, la variació va ser del 0,3%. En termes anuals, destaca l'augment del 2,3% dels preus de restaurants i hotels i de l'1,5% del transport. En oci i cultura es va registrar una baixada de l'1,8% interanual. En comparació amb el mes anterior, destaca l'increment del 2,2% en vestit i calçat i el descens del 2% en oci i cultura.

L'IPC a Catalunya es va situar en l'1% al maig, set dècimes menys que la xifra interanual de l'abril. D'aquesta manera, l'IPC baixa després de tres mesos consecutius de pujades. Pel que fa a la variació mensual, els preus van pujar un 0,2%, amb lleugeres pujades i alguna baixada per tipologies, a excepció dels del vestit i el calçat que van pujar un 3,1%. Al conjunt de l'Estat, l'IPC interanual es va situar en l'1,5%, set dècimes menys que el mes anterior.

D'entre les baixades, la més destacada va ser la del 8% en paquets turístics, tenint en compte que a l'abril es va celebrar la Setmana Santa. En aquest mateix àmbit, els serveis d'allotjament van registrar un increment de preus del 6,7% mensual i del 6,3% interanual.

Al conjunt de l'Estat, els grups que han influït en la moderació de la pujada de preus són l'habitatge i el transport, amb una taxa anual que es va situar en l'1,8%, gairebé un punt i mig menys que el mes anterior.