Judith Viader lidera la segona generació de l'empresa familiar Frit Ravich. Va rebre el premi eWoman Girona 2019 de Trajectòria Professional by Caixabank.

Quan va començar a treballar?

La meva intenció era treballar fora de Frit. En aquell moment estava fent la meva tesina i la persona que me la portava va ajudar a professionalitzar l'empresa. El director general que va contractar em va demanar que l'ajudés durant uns mesos a muntar el departament de màrqueting. I fins ara. La meva nòmina ha estat sempre de Frit.

Quina és la seva rutina habitual?

La meva rutina és no tenir-ne. El meu treball és dissenyar l'estratègia de futur i alhora gestionar el curt termini. Si no estic en temes estratègics, em dedico a la gestió del meu equip directe i a participar en els projectes en què estic involucrada.

De què se sent més orgullosa a escala professional?

Haver sabut treballar el futur, dibuixar el que seria Frit Ravich. L'altra és haver preservat l'equip que hi havia quan vaig entrar i haver incorporat un equip nou.

Què o quina persona ha estat per a vostè una gran inspiració? Quina dona ha estat una gran inspiració?

No tinc un guru de capçalera. Però sempre m'inspiro en gent que mira cap al futur. I després de tants anys he tingut diverses persones que m'han inspirat segons quins temes tractava en aquell moment.

Què li diria a una dona que vol començar un projecte nou o una aventura empresarial?

Que sobretot s'animi. A les dones se'ls ha de donar una empenta per a la visibilització.

S'ha trobat alguna dificultat durant la seva trajectòria professional pel fet de ser dona?

No. Però quan començava sí que vaig tenir més problemes per ser jove que pel fet de ser una dona.

En el seu entorn laboral, sol estar envoltada de més homes que dones?

L'equip directiu de Frit té paritat total. Si hi ha dones a l'equip de direcció, a partir d'aquí, tot flueix millor. Però el sector de l'alimentació no és paritari.