El director general d'Alimentació, Qualitat, i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol, va assistir aquest dijous al matí a la primera reunió de l'Observatori de Preus de la fruita de pinyol, que es va celebrar a Lleida, amb l'objectiu de preparar les dades de la campanya 2019.

Segons detalla el DARP a través d'un comunicat, les empreses fructícoles començaran a facilitar la darrera setmana d'aquest mes els preus de sortida de central, i amb l'ampliació del nombre d'empreses que s'incorporaran a la base de dades de l'Observatori, s'arribarà a disposar de preus de referència corresponents a gairebé el 90% de la producció catalana de préssec, nectarina, i paraguaià, producció que, com ja és sabut, és líder a nivell de l'Estat. En aquesta línia, en la trobada d'ahir el Departament va convocar una dotzena d'empreses amb la voluntat d'ampliar el gruix de proveïdors de dades, com farà la setmana vinent amb una dotzena més.

Lleida comença a recol·lectar

La zona del Baix Segrià ha iniciat aquests dies la recol·lecció de fruita de pinyol. Catalunya preveu per aquesta campanya una producció de 520.980 tones de préssec i nectarina, un 27,5% més que l'anterior, que va estar marcada pels efectes de gelades i pedregades.