La Junta Electoral va proclamar el passat 7 de juny els resultats de les eleccions realitzades el dia 4 del mateix mes per renovar la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). El Departament d'Agricultura informa a través d'un comunicat que està previst que la nova junta es constitueixi el 25 de juny i que aquesta haurà de proposar una persona d'entre els seus membres per ser la presidenta.

El DARP detalla que aquests comicis han servit per renovar la meitat dels vocals de l'òrgan de govern, que s'estructura, per mantenir paritat d'interessos, en dues parts. Per una banda, figuren 6 membres escollits a través d'aquestes eleccions amb llistes obertes (3 representants del subsector de la producció i 3 representants del subsector de l'elaboració, la importació de països tercers i/o la comercialització). Per altra banda, hi hauria 6 membres que es proposarien (3 representants de l'Administració i 3 representants dels consumidors).

Resultats de les eleccions

Ignasi Sinfreu, David Torrelles i Joan Pons -candidatures avalades per Unió de Pagesos de Catalunya- van rebre el suport majoritari dels votants, i seran els representants del subsector de la producció dins de l'òrgan de govern del Consell. Pel que fa al subsector de l'elaboració, importació de països tercers i/o comercialització, han sortit escollits Celler Cooperatiu de Salelles SCCL, Gramona, SA i Chocolates Solé, SA.

Participació electoral

Agricultura apunta que en total es va registrar una participació del 9,60% del cens d'electors. Pel que fa a la participació per subsectors, els productors s'han endut un 11,33% (332 de 2.930 electors), mentre que els electors/comercialitzadors/importadors han obtingut un 5,72% (75 de 1.311 electors). Els comicis van integrar set meses electorals, situades als serveis territorials de Barcelona, Girona, Lleida, Sort, Tarragona, Tortosa i Vic. Pel que fa a la mesa electoral de Barcelona, la participació en productors ha estat del 12,81% i la dels elaboradors/comercialitzadors/importadors d'un 3,71%. A Girona, la participació pel que fa als productors ha estat del 8,95% i en elaboradors/comercialitzadors/importadors del 4,58%. Lleida ha concentrat el 9,96% de participació en productors, i el 8,86% en elaboradors/comercialitzadors/importadors. Tarragona ha tingut una participació del 10,85% en productors, i del 3,87% en elaboradors/comercialitzadors/importadors.