20 de juny de 2019
20.06.2019
Diari de Girona

La multinacional Zoetis inverteix prop de 45 milions d'euros en la planta de producció de La Vall de Bianya

Es crearan prop d'un centenar de llocs de treball

20.06.2019 | 09:37
Imatge d'arxiu de la planta de la Vall de Bianya

La multinacional dedicada a la salut animal Zoetis invertirà prop de 45 milions d'euros en la planta de producció de La Vall de Bianya (Garrotxa). La inversió s'emmarca en el pla triennal 2019-2022 FuturOlot i té per objectiu potenciar la capacitat de producció i la tecnologia d'aquesta fàbrica, una de les 27 que té arreu del món. Amb aquesta inversió, s'incrementarà la superfície de producció en un 55%, fins als 6.200 metres quadrats i assolint les prop de 34.600 unitats de producció el 2022. A més, es generaran prop d'un centenar de llocs de feina, que se sumaran als 249 actuals.

La fàbrica gironina es dedica a la producció de fàrmacs injectables (59%), biològics (23%), gels orals, microesferes i altres productes orals i tòpics (18%) per a vuit espècies animals diferents.

La inversió permetrà també incrementar la capacitat de formulació, una nova línia d'envasat asèptic amb tecnologia RAB, una línia d'embotellat en plàstic i l'automatització del procés de condicionament de productes acabats.

El director de la planta de producció de Zoetis a l'Estat, Giovanni Inturrisi, ha destacat que és una inversió "important en l'entorn de la salut animal i dins de l'àmbit de la indústria 4.0" ja que "incrementarà notablement la capacitat de posar en mans de veterinaris i ramaders, no només a l'Estat, sinó d'altres països als que exporta productes farmacològics injectables d'última generació". "A la vegada disminuïm la dependència de tercers a l'hora de fabricar els nostres propis productes i generem riquesa i ocupació per a la comarca de La Garrotxa", ha declarat.

El director general de Zoetis Espanya, Félix Hernáez, ha destacat que la inversió "reforça encara més l'aposta pel creixement de la companyia a l'Estat en tres capacitats essencials: la I+D+i, la capacitat comercial a través de les vendes i la capacitat de producció i subministrament segur als mercats".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit