Empresaris de Catalunya ha avisat a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que iniciarà accions judicials si no retira en un termini de 24 hores la web de Consum Estratègic, que conté el cercador de les empreses "compromeses" i "deslligades de les pressions de l'Estat".

L'organització, que agrupa més de 500 empresaris i directius d'empreses catalanes que es defineixen com a "favorables al respecte a les lleis i al manteniment de Catalunya dins d'Espanya", ho ha comunicat en una carta a la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie. En un comunicat, el president de l'entitat, Carlos Rivadulla, ha alertat que la campanya és "perversa" perquè "llista de manera passiva a les empreses que no són favorables a la independència".

A més, "suposa un acte de sectarisme ideològic que té efectes negatius per al mercat i l'economia, i distorsiona greument la competència", ha denunciat Rivadulla, que va assumir la presidència de l'entitat després que Josep Bou deixés el càrrec per presentar-se com a cap de llista del PP a Barcelona en les anteriors eleccions municipals. Des d'Empresaris de Catalunya apunten que s'iniciaran accions judicials si no hi ha canvis per a "garantir el bon funcionament del mercat i de l'economia catalana".