Comissions Obreres calcula que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la fórmula de càlcul de la pensió de jubilació per a contractats a temps parcial afectarà menys d'1,8 milions de treballadors.

El sindicat ha assenyalat que, encara que aproximadament 1,8 milions de persones podrien ser l'«univers teòric» als quals afectaria la sentència del TC, d'aquesta xifra cal descomptar aquells treballadors als quals ja se'ls havia corregit la seva situació mitjançant les mesures que es van adoptar en la reforma de 2013. D'aquesta manera, apunta, el nombre concret d'afectats se situarà «en una xifra rellevant» però inferior a 1,8 milions de persones.

«Encara que en principi pogués semblar que estan afectats la totalitat de treballadors a temps parcial, la veritat és que la majoria d'ells no ho estaran com a conseqüència de les mesures ja posades en marxa», va precisar el sindicat, que recorda que el nombre de persones amb contracte a temps parcial a Espanya ascendeix a 2,9 milions, de les quals el 75% són dones.

Per a CCOO, la sentència del Tribunal Constitucional tanca el cercle de les reformes que han produït en aquesta matèria en els últims anys i que tenien per objectiu intentar garantir la igualtat de tracte entre treballadors a temps parcial i temps complet.