Amazon crearà 600 nous llocs de treball a Espanya durant l'any 2019, cosa que li permetrà comptar amb una plantilla de 5.400 treballadors fixos a finals d'any, segons ha informat la multinacional en un comunicat.

La plataforma ha precisat que es crearan llocs de treball per a persones amb tot tipus de perfils, nivells de formació i habilitats, des d'enginyers i desenvolupadors de programari fins a llocs de nivell inicial, científics de dades, experts en aprenentatge automàtic ('machine learning') i serveis en el núvol ('cloud').

La 'country manager' d'Amazon a Espanya i Itàlia, Mariangela Marseglia, s'ha congratulat per ser un motor d'ocupació. "Estem orgullosos de continuar creant ocupació a Espanya i esperem donar la benvinguda a Amazon a 600 nous companys aquest any", ha indicat.

"A mesura que continuem invertint arreu del país i innovant per als nostres clients d'arreu del món, Espanya s'està convertint en un important nucli de talent global. Molts dels llocs de treball que es crearan seran per a perfils amb una alta qualificació que treballaran en tecnologies d'avantguarda", ha recalcat.

En l'actualitat, els centres de desenvolupament de Madrid i Barcelona donen feina a més de 270 persones que es dediquen a Amazon Business, expansió internacional i tecnologies com ara l'aprenentatge automàtic, entre d'altres.

Amazon Web Services (AWS) també s'està convertint en generador d'ocupació aquest any amb nous llocs de treball, entre ells directors de comptes i de desenvolupament de negoci i aliances, arquitectes de solucions informàtiques, enginyers de suport i molts d'altres.

A banda de les ocupacions que crea Amazon de manera directa, hi ha més de 8.000 petites i mitjanes empreses a Espanya que venen els seus productes a través del 'marketplace' d'Amazon i que donen feina directament a més de 10.000 persones.

El gegant del comerç electrònic ha recordat que ofereix un "paquet complet de beneficis", que inclou assegurança mèdica privada des del primer dia, assegurança de vida i un pla de pensions de la companyia, així com el programa 'Career Choice', que proporciona finançament per a la formació d'adults.