El preu de la gasolina i del gasoil ha encadenat la seva tercera setmana consecutiva de pujades, amb el que consolida una nova tendència alcista i se situa en màxims en el que va d'estiu. En concret, el preu mitjà del litre de gasolina s'ha encarit un 0,76%, fins a situar-se en els 1,321 euros, mentre que el preu mitjà del litre de gasoil ha pujat aquesta setmana un 0,41%, per a situar-se en els 1,21 euros, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea.

Tots dos carburants consoliden així la tendència alcista en la qual van entrar a la fi del passat mes de juny i que els ha portat a sumar en el que va d'estiu una pujada després d'una altra.

Encariment del 12% anual

Des de principis d'aquest any, el preu del litre de gasolina acumula un encariment del 12%, mentre que el litre de gasoil és un 7% més car.

Amb aquest nivell de preus, l'ompliment d'un dipòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa actualment 72,65 euros, 7,8 euros més car que a l'inici de l'any, mentre que en el cas del gasoil ascendeix a 66,55 euros, 4,45 euros més car que al començament de gener.

L'increment registrat en les últimes dates en els preus dels carburants ve acompanyat del repunt en les últimes setmanes en el preu del petroli, especialment la setmana passada.