Davant les mancances de l'assegurança d'explotacions del raïm, que cobreix de forma deficient el cop de calor, Unió de Pagesos ha demanat al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i a la Entidad Estatal de Seguros Agrarios mesures concretes per pal·liar la situació dels viticultors afectats pel cop de calor a diferents zones de Catalunya, d'entre finals de juny i principis de juliol.

Des del sector del vi del sindicat s'han valorat els danys provocats, que s'estima que superaran el 30% de la producció en alguns municipis com Masroig, Garcia, Móra la nova, Capçanes, Marçà i altres de la zona sud del Priorat i la Ribera d'Ebre. El cop de calor està inclòs a l'assegurança de la vinya però, segons el sindicat, de forma deficient. Els danys han de superar el 20%, el 30% o el 50% de tota l'explotació i només a partir d'aquest percentatge es comença a compensar la pèrdua.

Per això, el sector del vi de la Unió de Pagesos demanarà passar el dany per cop de calor de la categoria d'altres adversitats climàtiques a la de riscos excepcionals perquè la valoració del dany pugui ser per parcel·la, així com per millorar el capital garantit màxim del 80% al 90% i adequar el preu assegurable del raïm als preus reals de cadascuna de les denominacions d'origen.