Les taxes turístiques de les principals ciutats europees han registrat una pujada generalitzada aquest estiu. Així, mentre París ha pujat les seves taxes un 12%, altres ciutats com Niça han registrat alces de fins a un 400%. A Espanya, només Balears i Catalunya apliquen aquest cost extra en els allotjaments, que pot arribar a assolir els 30 euros a allotjaments d'una setmana, segons una anàlisi de liligo.com.

La pujada ha estat generalitzada a pràcticament totes les ciutats europees. Així, Lisboa va pujar un 100% el preu de la seva taxa turística passant d'1 euro per nit i persona a 2 euros fins a un màxim de 7 nits consecutives, mentre que la regió de l'Algarve ha començat a cobrar aquest estiu una taxa de 1,5 euros per persona i nit.

Amsterdam ha passat de cobrar el 5% del total del cost de l'habitació al 7% i altres ciutats com Eindhoven o Rotterdam també registren pujades importants aquest estiu. Altres països que han registrat alces significatives aquest estiu són Croàcia, Eslovènia i Itàlia. A Alemanya, cada estat federat alemany té la seva pròpia taxa turística.