Elisabeth Cañigueral Borràs ha estat nomenada nova presidenta del Grup Cañigueral, en substitució de Joan Cañigueral Isern, que va morir el passat 3 de juliol. L'empresària també exerceix d'es d'aquest any com vicepresidenta de la patronal Foment del Treball, i forma part de l'equip de Josep Sánchez Llibre.

La nova presidenta de la companyia és llicenciada en ADE a la Universitat de Girona i PDG per IESE.Cañigueral és la consellera delegada de Costa Brava Foods. Joan Cañigueral Puig és el vicepresident primer i Xavier Cañigueral Vall llosera el vicepresident segon. El grup està controlat per diferents branques de la família Cañigueral i està participat també per les famílies Obris i Planagumà., segons va informar Expansión.

El Grup CañigueralL'empresa ha registrat un descens de la seva rendibilitat, després que hagi minvat un 33,5% el seu resultat d'explotació fins als 20,5 milions d'euros d'enguany-. El benefici net també ha patit una importanta davallada, amb un 35% -13,7 milions d'euros-, enfront dels 21 milions d'euros de 2017. L'empresa també va destinar 3,28 milions al pagament de dividends durant el 2018.

Al llarg de l'any passat, la companyia familiar gironina va incrementar el capital destinat a inversions en un 37%, fins assolir els 56,5 milions d'euros. Dural el 2018, es va portar a terme la compra de la unitat productiva de Frigorífics de l'Empordà, que ha significat la incorporació d'una sala d'especejament a Vilamalla que ha incrementat la capacitat productiva de Costa Brava Foods, la principal empresa del grup.

El gruix de les inversions es van finançar amb el cash flow de 33,6 milions generat pel grup. A més, els fons propis han arribat fins els 121,6 milions d'euros, un 8% superiors als de 2017. L'any passat, Grup Cañigueral va elevar lleugerament el seu deute bancari a llarg termini, en passar de 113,9 milions a 124 milions. Els deutes a curt es van mantenir estables, en 30 milions.

L'escorxador Costa Brava Foods -un dels que més porcs sacrifica a Espanya- és la principal empresa del grup i posseeix centres de producció a Riudellots de la Selva, Vilamalla i Quart, tots a les comarques de Girona.

El subministrament de productes a Mercadona es realitza a través d'Embotits Monter -amb fàbriques a la Garrotxa- i Frescos Delisano, que posseeix unes instal·lacions a Xest, a València, que proveeixen a la cadena de supermercats de carn de porc i xai.