Home Meal Replacement, l'empresa propietària de la cadena de plats preparats Nostrum, en concurs de creditors, tancarà les seves cuines centrals, situades a Sant Vicenç de Castellet (Bages), mitjançant un ERO ja acordat aquest mes amb els seus treballadors, i comprarà el menjar a un proveïdor.

La companyia ha dut a terme aquesta mesura amb l'objectiu d'enfocar-se únicament en la seva xarxa de franquícies i garantir la viabilitat futura de la societat i la sortida del procés concursal el 2020, segons ha informat aquest divendres.

Home Meal va dur a terme fa quatre anys una ampliació de capital de 3,6 milions d'euros que va destinar, en bona part, a ampliar la seva cuina central, on llavors treballaven unes 120 persones i d'on sortien diàriament uns 50.000 plats preparats, des d'amanides i pasta a canelons, croquetes, carn o peix.

En paral·lel, Home Meal ha anunciat avui que ha subscrit un acord amb la firma lleidatana Masia Artesana perquè a partir d'ara s'encarregui d'elaborar els productes comercialitzats amb la marca Nostrum.

L'empresa assegura que aquesta aliança és "a llarg termini" i que "garanteix la continuïtat d'alguns dels valors més importants de la marca, com són la qualitat i la naturalitat dels seus ingredients".

"A més, aporta una major traçabilitat del producte des de l'origen de la primera matèria fins al plat final", apunta Home Meal.

Masia Artesana és una marca propietat de la família Tero, vuitena generació de pagesos i ramaders, que el 2014 va adquirir una planta de plats preparats per endinsar-se en aquest negoci.

El mes de febrer passat, Home Meal Replacement va presentar concurs voluntari de creditors -l'antiga suspensió de pagaments- i va cessar-ne el fundador, president i conseller delegat, Quirze Salomó.

La companyia, que ja va declarar el preconcurs el mes d'octubre passat amb un deute a curt termini d'uns 10 milions d'euros, va prendre aquesta decisió davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb els seus creditors.

En conseqüència, les accions de la companyia van quedar suspeses de contractació en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB), on cotitzava des de l'any 2014.

Home Meal va doblar les seves pèrdues el 2017 i va acabar l'exercici amb uns números vermells de 3,46 milions d'euros, davant els 1,52 milions de pèrdues del 2016.