27 de juliol de 2019
27.07.2019
Diari de Girona

CSIF denuncia la falta d'inversió i previsió en la política forestal d'Agricultura

El sindicat remarca que tan sols l'impacte mediàtic dels incendis genera «un mínim de debat públic» sobre la gestió forestal al territori

27.07.2019 | 00:38
CSIF denuncia la falta d'inversió i previsió en la política forestal d'Agricultura

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denúncia la falta d'inversió i de previsió en política forestal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Des del sindicat, al·leguen que mentre la Conselleria anuncia «grans plans de recuperació» per a les zones afectades pel recent incendi de la Ribera d'Ebre, la gestió forestal que necessita Catalunya «es troba sota mínims» i tan sols l'impacte mediàtic dels incendis forestals genera «un mínim debat públic» sobre el tema. Així, denuncien que tot i que Catalunya és un territori forestal, el Departament competent «sembla haver renunciat a tenir objectius estratègics per al 60% del territori» i «la falta de previsió i inversió surt a la llum en temporades estivals».


Administració forestal obsoleta

El CSIF avisa que «estem davant una administració forestal obsoleta, desestructurada i amb nul·la capacitat de lideratge». Apunta que aquest és el bagatge «de més de 20 anys d'indefinició, vaivens administratius i de debats ajornats amb poques concrecions reals, mentre periòdicament es crema una part del país». «Quan la terra encara fumegi es parlarà d'inversions i de projectes de restauració i recuperació però la realitat és que el pressupost que el Departament assigna a la gestió forestal frega la insignificàcia», denuncia. Segons el sindicat, l'import total d'inversió anual representa menys del 0,03% del pressupost de la Generalitat, que inclou aspectes no vinculats directament en la gestió forestal».

D'altra banda, els funcionaris es queixen que els mitjans de bona part dels treballadors públics adscrits a la Direcció General d'Ecosistemes i Gestió del Mitjà, la principal unitat administrativa competent en la matèria, «són precaris i amb manques bàsiques de personal, material i vehicles i, desgraciadament, amb l'absència de direcció estratègica».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook