27 de juliol de 2019
27.07.2019
Diari de Girona

Llevats ecològics propis en la producció del vi de cinc cellers del Penedès

Aquest és el resultat d'un projecte pilot desenvolupat per l'INCAVI, el clúster INNOVI i els cinc cellers integrants

27.07.2019 | 00:38
Llevats ecològics propis en la producció del vi de cinc cellers del Penedès

L'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) com a centre de recerca, el clúster INNOVI com a coordinador i els cellers Juvé & Camps, Gramona, Freixenet, Segura Viudas i Torelló han desenvolupat el projecte ECOLLEVAT per produir llevats ecològics a través de la utilització de la biodiversitat de les seves vinyes per substituir els actuals llevats comercials.

Amb aquest projecte, els cellers integrants podran diferenciar i personalitzar els vins i escumosos d'alta gamma mitjançant l'ús de llevats autòctons i també els permetrà incrementar el control sobre la fermentació.

Aquest estudi, que es lliurarà als cellers el mes de setembre, servirà perquè puguin aplicar els nous llevats als seus vins i escumosos, una recerca que ha durat tres anys i que té com a objectiu elaborar un itinerari per a la producció de llevats ecològics com a cultius iniciadors per a vins i vins escumosos.

L'INCAVI fa anys que ofereix el servei de selecció de llevats propis dels cellers i diverses empreses utilitzen aquest servei, algunes de les quals fan vins ecològics i biodinàmics. Aquesta recerca permetrà que l'INCAVI pugui oferir serveis a la carta de producció de llevats per a cellers interessants en singularitzar part de les seves produccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook