La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha llançat dues campanyes comercials estivals que inclouen 3.502 habitatges repartits per gairebé tot el territori espanyol, dirigides a potencials clients estrangers i singles, que busquen immobles d'un o dos dormitoris.

En el cas de la campanya destinada a compradors que busquen una primera residència d'un o dos dormitoris, Sareb ha disposat una cartera de 2.241 habitatges localitzats en 34 províncies espanyoles. Una d'aquests promocions es troba en un dels enclaus gironins més buscats: Espinelves. El consegut com a «banc dolent» ha posat a la venda una promoció de pisos que van des dels 111.000 euros fins als 167.000 el de tres habitacions.

En tota l'oferta d'Espanya, els preus d'aquests habitatges oscil·len entre els 26.000 euros d'un pis de 56 metres quadrats a Roquetas de Mar (Almeria), fins als 226.500 euros d'un pis de dos dormitoris a Xàbia (Alacant).

Gairebé la meitat d'aquests habitatges (953) estan ubicats a Múrcia. Un 15,5% es localitzen a la Comunitat Valenciana, i Alacant és la que disposa de major nombre d'immobles (181). La campanya comercial també inclou unitats en províncies com Almeria, Pontevedra, Tarragona, Cantàbria o Salamanca.

Per altra part, també s'ha fet una oferta immobiliària enfocada a compradors internacionals que busquen una residència a Espanya que és de 1.261 habitatges, situats en 12 províncies del litoral peninsular i les Illes Balears.

Els preus d'aquests actius se situen en una forquilla que va des dels 33.600 euros d'un apartament d'una habitació a La Unión (Múrcia), fins als 643.700 euros d'un pis de 250 metres quadrats i nou habitacions a Selva (Mallorca). En aquest cas s'inclouen tres apartaments en localitats de costa gironina: Llançà, Lloret de Mar i Palafrugell i els preus van des dels 73.000 euros fins als 159.600 euros.

La majoria dels immobles de l'oferta per a estrangers, el 63,2%, es concentra a Múrcia, seguida de Castelló, amb el 13,3% dels habitatges. Durant les anteriors campanyes dirigides a aquests compradors, realitzades al març i maig, es van comercialitzar 264 habitatges per valor de 23,5 milions d'euros.