El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que Apple gastarà «grans sumes de diners» als Estats Units després de mantenir divendres una trobada amb el CEO d'Apple, Tim Cook, una companyia a la qual ha criticat en reiterades ocasions per no fabricar un major volum dels seus productes als Estats Units.

«Sopant amb Tim Cook. Gastaran grans sumes de diners als EUA. Genial!», ha dit el mandatari nord-americà a través del seu compte a la xarxa social Twitter. Trump ha insistit que vol que Apple i altres fabricants traslladin la seva producció en territori xinès i en altres països cap als Estats Units. Una nova ronda d'aranzels sobre les importacions xineses hauria d'entrar en vigor l'1 de setembre, encara que l'administració Trump ha retardat aquesta setmana la imposició d'aranzels sobre alguns productes fins al pròxim 15 de desembre.

El passat mes de juliol, Trump va rebutjar eximir d'aranzels a les peces i components que la tecnològica Apple s'empra en la fabricació dels seus ordinadors Mac Pro. En el seu lloc, Trump va instar Apple a fabricar aquests components als Estats Units, on «no hi ha aranzels».

L'empresa dirigida per Tim Cook va enviar una carta a l'Oficina del Representant Comercial dels Estats Units demanant que s'eximissin una sèrie de productes de la llista de béns importats de la Xina que podrien ser gravats en un futur amb un aranzel del 25%.

En una altra carta remesa al juny al representant comercial, Apple va assegurar que els nous aranzels proposats danyarien la seva capacitat de competir a escala global amb altres fabricants de telèfons mòbils, especialment els xinesos.