23 de agost de 2019
23.08.2019
Diari de Girona

El sector manufacturer dels EUA entra en recessió

23.08.2019 | 00:41
El sector manufacturer dels EUA entra en recessió

L'activitat de les fàbriques dels Estats Units han entrat en recessió per primera vegada des de setembre de 2009, segons apunta la dada preliminar de l'índex de gerents de compres del sector manufacturer. Aquest a l'agost s'ha situat en 49,9 punts, enfront dels 50,4 del mes anterior.

Per part seva, l'indicador del sector serveis estatunidenc també ha registrat a l'agost un sensible empitjorament, en caure a 50,9 punts des dels 53 de juliol, la seva pitjor lectura en els últims tres mesos.

D'aquesta manera, el creixement de l'activitat del sector privat dels EUA s'ha desaccelerat a l'agost a 50,9 punts, enfront dels 52,6 de juliol, en mínims de tres mesos.

«Les dades de l'enquesta d'agost proporcionen un senyal clar que el creixement econòmic ha continuat afeblint-se en el tercer trimestre», assenyala Tim Moore, economista de IHS Markit, per a qui les dades PMI apunten a un creixement anual del PIB dels EUA del voltant de l'1,5%.

Així mateix, l'expert alerta que les expectatives comercials per a l'any vinent han empitjorat a l'agost i són les més negatives des de 2012 davant la persistent caiguda en les projeccions de creixement corporatiu.

Les xifres suggereixen que les empreses poden exercir major precaució en relació amb la despesa, la inversió i la contractació de personal durant els pròxims mesos.

Una lectura de l'índex PMI superior a 50 punts implica expansió de l'activitat, mentre que una dada per sota d'aquest llindar implica recessió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook