Els pilots de Ryanair adscrits al Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) han anunciat aquest dimecres cinc jornades de vaga per al setembre (els dies 19, 20, 22, 27 i 29) en protesta pel tancament de les bases espanyoles de Tenerife Sud, Lanzarote, Gran Canària i Girona.

Sepla, que agrupa uns 500 pilots de Ryanair dels 800 que operen a Espanya, denuncia que els tancaments de les bases no estan fonamentats "amb cap argument legal ni econòmic" i suposarien l'acomiadament de més de 100 pilots a tot Espanya.

Aquesta vaga coincidiria amb quatre de les deu jornades d'aturades convocades també al setembre pels sindicats USO i Sitcpla per als tripulants de cabina de passatgers (TCP).

Els TCP han fixat les aturades per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre.

El sindicat Sepla ha presentat aquest dimecres la sol·licitud de mediació davant el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) i, si no s'arriba a algun acord, es procedirà a la convocatòria oficial de vaga davant els organismes competents.

L'últim conflicte entre els pilots i la companyia irlandesa es va tancar l'octubre del 2018 després d'arribar a un acord amb l'aerolínia en relació amb l'aplicació de la legislació laboral espanyola als contractes per desenvolupar la seva activitat a Espanya.