28 de agost de 2019
28.08.2019
Diari de Girona

El «megacontracte» de restauració de Renfe, a concurs per 407 milions

La companyia ferroviària licita els serveis a bord i de restaurant en tots els trens Inclou el lot de l'AVE i de les línies de mitjana distància de Girona

27.08.2019 | 23:59
L'AVE, a l'estació de Girona.

Renfe va treure a concurs els serveis d'atenció a bord i restauració en tots els trens de viatgers per un import global proper als 408 milions d'euros (IVA exclòs), segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

A diferència de l'anterior licitació adjudicada a Ferrovial Serveis (octubre de 2013), el nou «megacontracte» per a trens d'AVE i Llarga Distància està dividit en dos lots per distribució geogràfica, amb una durada de tres anys prorrogables a cinc anys.

El primer lot correspon a les gerències Nord-est (Madrid-Barcelona-Girona), Mediterrània (des de Port-Bou (Girona) a Múrcia), els Transversals (com el Barcelona-Vigo, entre d'altres) i els Internacionals.

L'import estimat és de 137 milions (IVA exclòs) per als tres primers anys i arriba als 199 milions (IVA exclòs) si el contracte s'estén a dos anys més, han explicat a Efe fonts de l'operadora.

El lot 2 correspon a les gerències sud, est i nord, amb un import estimat de 147.500.000 (IVA exclòs) per als tres primers anys i de 208.400.000 (IVA exclòs) per a una extensió a cinc anys.

Els serveis licitats comprenen la restauració, logística de transport i aprovisionament del tren; atenció al client a bord, producció, subministrament i muntatge de les «safates» servides als clients en els seus seients, l'explotació del servei de cafeteria i bar mòbil; distribució de premsa, àudio, vídeo, informació al viatger, megafonia, servei a cabina en trens nocturns o ajuda amb l'equipatge, entre d'altres. La data de limitació d'oferta conclou el 6 de setembre.

    El Consell d'Administració de Renfe va adjudicar a Ferrovial Serveis la darrera concessió de serveis a bord dels trens AVE i de Llarga Distància, per un import de 379.200.000 d'euros, per a un període de quatre anys que es va prorrogar en dos més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook