Cada any, CaixaBank calcula els gasos d'efecte d'hivernacle que ha emès a l'atmosfera de manera directa o indirecta: en encendre les llums de les seves oficines o usar els seus ordinadors o equips climàtics, a través del consum de paper o altres materials, amb el transport o els viatges dels seus empleats, etc.

D'aquesta manera, segons ha informat l'entitat a través d'un comunicat, el 2018, el total d'emissions va ascendir a 27.334 tones, un 21% menys que l'any anterior. Aquesta reducció respon a una política activa de control d'emissions que ha aconseguit minorar-les en un 75% des del 2009. Una vegada verificat el càlcul de la seva petjada de carboni, CaixaBank compensa el 100% d'aquestes emissions a través del suport a diversos projectes triats pel seu elevat impacte social i ambiental. Aquest any, l'entitat ha compensat les emissions de 2018 a través d'un projecte situat a Mèxic, que consisteix a generar energia neta gràcies a l'aprofitament dels residus de les granges porcines de la zona de Sonora. A més, completa la compensació de CO? a través de la reforestació de dos boscos situats a la zona de Montserrat (Barcelona) i a Ejulve (Terol), els beneficis directes dels quals sobre el territori es comptabilitzaran durant els pròxims 40 anys.

La petjada de carboni i el canvi climàtic tenen una relació directa que es podria resumir-se així: els gasos d'efecte d'hivernacle que es generen amb l'activitat diària, entre els quals destaca el diòxid de carboni (CO?), congestionen l'atmosfera i creen una espècie de pantalla que reté la calor que acomiada la terra. D'aquesta forma es produeix el fenomen de l'escalfament global.