La matriculació de vehicles a les comarques gironines ha patit una forta davallada durant el mes d'agost, en comparació amb l'any passat. Segons dades de Faconauto, la patronal que engloba les concessionàries, el mes passat es van registrar 1.229 vehicles a la província, el 21% menys que durant l'agost passat.

La venda de vehicles manté així la tendència a la baixa des d'incis d'any. Aquest 2019 s'han matriculat a Girona un total d'11.414 vehicles, un 6,6% menys que fa un any, quan la xifra va arribar a 12.222. La marca que va registrar un major nombre de matriculacions a Girona va ser Hyundai amb 107, seguida per Audi (87) i Peugeot (81).

Aquesta caiguda respon, sobretot, a l'efecte comparatiu respecte als volums assolits a l'agost de 2018, un mes anormal pel que fa a lliuraments de vehicles. A l'agost de 2018, es van matricular 107.692 unitats a Espanya, una fita històrica en el sentit que va ser el millor agost a vendes de la sèrie, amb un increment del 48% respecte del mateix mes de l'any anterior.

Aquesta pujada va frenar-se amb l'entrada en vigor l'1 de setembre de la normativa de mesura d'emissions WLTP i RDE per partícules, uns protocols més actualitzats per evaluar el consum i l'emissió de gasos contaminants que ha obligat a alguns fabricants a encarir el preu dels vehicles.

Segons Faconauto, la pujada es deu al fet que les marques i concessionaris es van veure obligats a treure abans d'aquesta data els vehicles no homologats. «Aquest any, sense efectes extraordinaris, els lliuraments tornen a volums similars als registrats el 2017».

Raúl Morales, director de Comunicació de Faconauto, va afirmar que «com es preveia, el mercat ha caigut perquè no ha pogut compensar el fort increment de les matriculacions d'agost de l'any passat, previ a l'entrada en vigor del cicle d'homologació WLTP. No obstant això, les automatriculacions que han fet els concessionaris el mes passat ens han deixat el millor agost des de l'any 2007».

Pel que fa a Catalunya les matriculacions de turismes i tot terrenys van caure un 25,3%, en la línia de la caiguda generalitzada a tot Espanya, que va ser en conjunt del 30,8%.