L'empresa italiana Vortice ha comprat la històrica marca catalana de ventilació industrial Casals de Sant Joan de les Abadesses després d'adquirir el 100% del capital social de Ventilació Industrial Ind S.L, empresa que fins ara era propietària de la marca.

Després d'aquesta operació, Vortice ampliarà la seva plantilla fins a 400 treballadors i espera poder assolir una facturació superior als 100 milions d'euros, segons ha explicat el president de la junta de la companyia, Andrea Sacha Togni, en un comunicat.

La compra de Casals, que mantindrà el seu nom, identitat i logotip, s'emmarca en l'estratègia d'expansió a mitjà i llarg termini de Vortice amb l'objectiu de reforçar la seva posició en el sector de les aplicacions industrials.

Com a part d'aquest pla de creixement, el 2010 la companyia amb seu a Milà ja va adquirir una altra empresa situada a Verona (Itàlia) i el 2013 va inaugurar una planta de producció a la Xina.

Amb presència a 90 països, Vortice dissenya, fabrica i distribueix sistemes i productes de ventilació per a empreses i particulars com extractors, ventiladors, aire condicionat, purificadors, termoventiladors i sistemes de recuperació de calor.

Casals, fundada el 1881, es dedica al desenvolupament, producció i venda de sistemes de ventilació industrial i actualment compta amb equip de 110 professionals.