Calaf va donar el tret de sortida ahir al matí, a la Fira Agro Alta Segarra. En la seva quarta edició, el certamen segueix creixent. Prop de mig miler de professionals del sector assistiran, al llarg del dia d'avui, a les jornades tècniques sobre innovació en el sector. En declaracions a l'ACN, l'alcalde, Jordi Badia, ha celebrat el bon inici del certamen, que posa en relleu un sector «estratègic» que ha de ser «clau per afrontar els reptes de futur».

També el director de l'IRTA, Josep Usall, situa la cita anoienca com a «referent» en formació sobre conreus extensius d'hivern. Per la seva part, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, present en l'acte inaugural, ha remarcat que el certamen converteix el municipi «en capital del sector en innovació». Jordà ha posat en relleu la tasca «vital» que fa alhora de transferir «coneixement i recerca».

En total, l'organització preveu que prop de mig miler de professionals participin al llarg del dia d'avui en les jornades tècniques, organitzades per l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i Unió de Pagesos. Des de l'IRTA, Josep Usall ha celebrat els bons números. «Això vol dur que els resultats interessen», ha dit. Les jornades d'enguany, ha explicat Usall, estan enfocades a aspectes «que preocupen al sector» i l'objectiu és fer-los-hi arribar els resultats de les investigacions perquè les puguin introduir en les seves explotacions. En total es tractaran una vintena de temes vinculats a cultius extensius d'hivern, que van des de la fertilització al reg o el control fitosanitari.

Segons l'alcalde la fira d'aquest 2019 vol fer un pas més per posicionar Calaf a l'epicentre del món agrari. «És la capital en agricultura del territori que ens envolta», ha ressaltat.