Els representants de l'empresa ServiAide i dels treballadors van començar ahir les negociacions sobre l'ERO que la companyia vol aplicar sobre 224 persones de les 269 que formen la plantilla actual al centre de l'Hospitalet de Llobregat.

ServiAide, filial d'assistència de Zurich, va comunicar als sindicats el passat 30 d'agost la intenció de prescindir d'aquests treballadors per raons «productives i organitzatives», tot i que confia a rebaixar aquesta xifra mitjançant reubicacions o altres alternatives que no suposin l'extinció del lloc de treball com la prioritat en les assignacions de vacants d'altres empreses del grup, segons han explicat fonts de la companyia asseguradora.

En qualsevol cas, les mateixes fonts han admès que serà inevitable que d'altres perdin la feina i han avançat que les indemnitzacions seran superiors al que estableix la llei.

Per la seva banda, CCOO -que va assegurar que no «escatimarà esforços ni recursos per salvaguardar els interessos dels treballadors- considera que els expedients no estan basats en causes econòmiques sinó en la voluntat d'abaratir costos i ja ha anunciat mobilitzacions per al pròxim 16 de setembre, coincidint amb la propera Taula Negociadora, un ens format per 13 persones per la part dels representants sindicats, de les quals 10 són de CCOO i 3 de la CGT. En aquest sentit, CCOO va deixar clar que «no escatimarà esforços ni recursos per salvaguardar els interessos dels treballadors».