Ryanair va afrontar ahir la sisena de les deu jornades de vaga convocades pels sindicats USO i Sitcpla per als tripulants de cabina (TCP) de l'aerolínia contra el tancament al gener de les bases de Girona, Tenerife Sud, Gran Canària i Lanzarote. L'aerolínia no va cancel·lar cap vol prèviament, a diferència de les dues primeres jornades, quan va anunciar l'anul·lació de sis i vuit vols.

Per a la vaga, convocada per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre, Foment ha fixat uns serveis mínims amb els quals Ryanair està obligada a garantir el 100% dels vols no peninsulars, el 60% dels peninsulars i internacionals amb desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb temps de desplaçament inferior a cinc hores.

Els sindicats cataloguen aquests serveis mínims d'«abusius» i critiquen que el Govern central es «posi de perfil», motiu pel qual han portat a terme diverses protestes. El tancament de les bases afectarà 512 treballadors de Ryanair entre pilots i TCP, en concret 164 persones a Girona, 156 a Tenerife Sud, 110 a Las Palmas i 82 a Lanzarote.