El Banc d'Espanya ha descartat que el preu de l'habitatge a Espanya estigui sobrevalorat i ha afirmat que no està, de mitjana, allunyat del seu valor d'equilibri, segons ha assenyalat en una anàlisi sobre l'evolució recent del preu de l'habitatge en els països de l'àrea de l'euro.

No obstant això, ha destacat que les estimacions a escala nacional poden encobrir situacions divergents del mercat de l'habitatge a escala regional o local.

Respecte a la resta d'Europa, ha advertit que, d'acord amb les diferents anàlisis disponibles, el preu de l'habitatge en alguns països presenta signes de sobrevaloració que fa als seus nivells d'equilibri. Sota el seu punt de vista, el mercat immobiliari a l'eurozona presenta un notable dinamisme, amb alces sostingudes dels preus en nombrosos països. Així, ha ressaltat que aquesta evolució justifica que, particularment en el context actual de tipus d'interès reduïts, les autoritats hagin de sotmetre a vigilància el comportament del mercat residencial per la seva «estreta» vinculació amb els cicles econòmic i de crèdit.