El Seafood Expo Global, el saló més gran del món de productes del mar, es trasllada a Barcelona a partir de l'any 2021. La capital catalana ha pres a Brussel·les l'organització d'un certamen que en la seva última edició va reunir més de 29.000 compradors. Després de 28 anys a la capital de Bèlgica, Diversified Communications -l'organitzador del Seafood Expo Global- confirmava ahir que la 29a edició se celebrarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del 27 al 29 d'abril del 2021.

«Barcelona és una ciutat amb una àmplia tradició pesquera, una capital gastronòmica mundial referent per a la comunitat foodie i un centre logístic marítim internacional», van afirmar des de Diversified Communications, que també valoren la gran oferta hotelera de la capital catalana i la major capacitat de Fira Gran Via. «Ens oferirà oportunitats de creixement a llarg termini. És una evolució necessària», asseguraven des de l'organització del Seafood Expo Global.

«De fet, considerem que el trasllat a Barcelona millorarà l'experiència del visitant i el negoci entre venedors i compradors», afegien els organitzadors del Seafood Expo Global.

De la seva banda, del director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, es declarava «molt satisfet d'acollir el saló més gran del món sobre productes del mar». «Barcelona es considera una ciutat global amb una multitud d'opcions d'allotjament, restauració i oci. El recinte de Gran Via està estratègicament situat en una de les ciutats europees més modernes i compta amb les prestacions tècniques i logístiques més avançades», precisava Serrallonga.

«Barcelona és un destí internacional i un dels principals hubs de productes del mar a Europa, cosa que la converteix en el lloc ideal per celebrar un certamen com el Seafood Expo Global», afegia Liz Plizga, vicepresidenta de Diversified Communications.

2.000 expositors

«Tot i estar entusiasmats amb el trasllat a Barcelona, confiem que l'edició de 2020 a Brussel·les sigui igualment excepcional per als nostres expositors i assistents», desitjava Plizga. En la seva última edició, el Seafood Expo Global va acollir més de 29.000 compradors i proveïdors de productes del mar de tot el món amb més de 2.000 empreses expositores.