Les empreses relacionades amb els serveis TIC es mostren molt optimistes pel que fa al creixement que esperen experimentar en el proper trimestre tot i la incertesa política i econòmica, segons l'entrega de setembre del baròmetre TIC Monitor sobre el clima empresarial i laboral. Segons aquest baròmetre, 7 de cada 10 empreses del sector TIC (69,3%) creu que augmentarà el negoci en els tres mesos següents, davant del 30,8% que percep un empitjorament. Això dóna com a resultat una mitjana neta positiva del 38,5%, més de 10 punts per sobre de la mitjana obtinguda en el passat mes d'agost (28,3).

Pel que fa a les expectatives de creació d'ocupació, tot i que l'optimisme cau aquest mes respecte de l'anterior (la mitjana al setembre és de +23 davant del +49,1 obtinguda a l'agost), les empreses segueixen sent optimistes: el 61,5% preveu crear ocupació durant el proper trimestre.

Això resulta congruent amb l'evolució recent en els indicadors de contractació, que segueixen testificant la fortalesa del sector com a demandant d'ocupació especialitzat, amb un creixement interanual del 5,1% (juny 2019-juny 2018). Encara que aquest percentatge és continuista respecte al d'agost (+4,9%), les dades demostren que els serveis TIC «consoliden la posició de lideratge com a motor d'ocupació dins del sector serveis, que amb prou feines va augmentar les seves plantilles».