23 de setembre de 2019
23.09.2019
Diari de Girona

CaixaBank s'adhereix als Principis de Banca Responsable de Nacions Unides

L'objectiu és enfocar l'actuació del sector financer cap al foment del desenvolupament sostenible

22.09.2019 | 23:40
CaixaBank s'adhereix als Principis de Banca Responsable de Nacions Unides

CaixaBank va ratificar ahir els Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides, llançats oficialment a Nova York per la Iniciativa Financera del Programa de l'ONU per al Medi Ambient (UNEP FI, per les seves sigles en anglès). Aquests Principis tenen com a objectiu enfocar l'actuació del sector financer cap a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i els Acords de París contra el canvi climàtic.

Segons diu l'empresa, les entitats financeres desenvolupen un rol crucial per donar suport i accelerar la transició cap a una economia i una manera de vida més sostenibles, gràcies a la seva funció clau com a proveïdores de finançament a escala mundial. A més, els Principis de Banca Responsable proporcionen el marc per al sistema bancari sostenible del futur i ajuden el sector a plasmar la seva contribució positiva a la societat. Per a Jordi Gual, president de CaixaBank, «necessitem entitats financeres que siguin conscients que les seves actuacions incideixen de forma directa en el benestar social i que adoptin compromisos ètics i socials amb els territoris en els quals estan presents». En aquest sentit, Jordi Gual va recordar que «al llarg de la seva centenària història, CaixaBank sempre s'ha diferenciat per buscar solucions als reptes socials més urgents i contribuir a construir un món més sostenible i socialment inclusiu per a les generacions actuals i futures».


Els principis

Els Principis de Banca Responsable de l'UNEP FI van ser definits a finals de 2018 i van estar sotmesos a un procés de consulta pública fins al mes de maig passat. En aquest període, entitats de tot el món –inclosa CaixaBank- es van adherir a la iniciativa, que s'ha anat perfilant fins a culminar en el document final que es va llançar ahir a la seu central de les Nacions Unides. El conseller delegat de l'empresa Gonzalo Gortázar va assenyalar que «som un referent en banca socialment responsable pels nostres orígens i per la nostra vocació social, i un aliat de les Nacions Unides en la consecució dels seus Objectius de Desenvolupament Sostenible».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook