Fiscals alemanys han presentat càrrecs contra l'actual i exconseller delegat del grup Volkswagen Herbert Diess i Martin Winterkon, respectivament, per «manipulació del mercat de valors» en relació amb el problema del programari que alterava les emissions d'alguns vehicles dièsel de la corporació.

Segons va informar la Fiscalia de Braunschweig (Alemanya), els acusats, entre els quals també es troba el president del consell de vigilància del consorci, Hans Dieter Pötsch, no haurien informat «intencionadament» als inversors sobre l'impacte financer del «dieselgate».

Per la seva banda, els advocats de Diess asseguren en un comunicat que el directiu no podia preveure la conseqüències del cas sobre el mercat i que, per tant, no va poder informar de la situació.

A més, afirmen que continuarà exercint «sense obstacles» el seu paper de conseller delegat del grup automobilístic. «Continuarà defensant-se amb tots els mitjans legals», subratllen.

Multa milionària a Mercedes

Paral·lelament, la Fiscalia de Stuttgart va imposar ahir una multa de 870 milions d'euros a Daimler, fabricant entre d'altres de Mercedes-Benz, per manipulació de les emissions contaminants dels seus vehicles.

La decisió tanca el procediment obert contra Daimler, ja que la companyia va assegurar després de conèixer la multa que no va a presentar al·legacions, amb el que també evita un procés judicial.