25 de setembre de 2019
25.09.2019
Diari de Girona

L'Ajuntament de Barcelona proposa atorgar la medalla d'or a Miquel Valls

Els presidents Pujol, Montilla i Mas i una nodrida representació empresarial diuen l'últim adeu a qui va ser president de la Cambra de Comerç

24.09.2019 | 23:59
Joan Canadell, amb Artur Mas i la seva dona, Helena Rakòsnik.

Familiars, amics i personalitats del món econòmic i polític van acomiadar ahir l'expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, que va morir el diumenge passat als 75 anys. El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que va assistir al funeral, va anunciar que el govern municipal proposarà atorgar la medalla d'or al mèrit cívic a Valls.

La cerimònia es va celebrar al tanatori de Sant Gervasi. Fins allà s'hi van desplaçar personalitats del món econòmic com l'actual president de la Cambra, Joan Canadell; el president de Pimec, Josep González o el de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), el també català Joan Rosell. Del món polític hi van anar els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, José Montilla i Artur Mas, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón; i el primer secretari del PSC, José Montilla, entre d'altres.

Valls va presidir la Cambra de Comerç de Barcelona durant 17 anys, del 2002 fins a aquest any, que va decidir no tornar-se a presentar a les eleccions. El seu predecessor, Joan Canadell, va valorar que Valls va propiciar un traspàs de la institució «modèlic» i una entitat «sanejada». «Ha anat tot molt bé, ell va voler en tot moment que fos així i li hem d'estar agraïts», va declarar.

«Mandat complicat»

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va anunciar ahir que el govern municipal proposarà atorgar la medalla d'or al mèrit cívic a Miquel Valls. Canadell va recordar que Valls va tenir un «mandat complicat» com a conseqüència de la desaparició de la quota cameral el 2010 i, malgrat això, va afirmar que va ser capaç de «pilotar» la cambra i «fer-ho bé, deixant la caixa sanejada».

Entre els assistents al funeral també hi havia els empresaris Joan Gaspart i Carles Tusquets, el president de l'Associació de Comerciants del Passeig de Gràcia, Lluis Sans; el president d'Aigües de Barcelona, Àngel Simon, el president del Saló de l'Automòbil i conseller de Fira de Barcelona, Enrique Lacalle, i l'exconseller Andreu Mas-Colell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook