El fabricant d'embotits Casademont creixerà fins a un 38% aquest 2019 i preveu tancar l'exercici facturant més de 40 milions d'euros (MEUR). Ho farà sota el paraigües del grup aragonès Costa, que fa dos anys va adquirir la firma gironina després que entrés en concurs de creditors. L'any passat, la companyia va invertir 5 milions en la planta per posar-la al dia, i entre aquest any i el vinent incrementarà aquesta quantitat en 2,5 milions més, sobretot en nova maquinària. L'empresa vol apostar ara per la producció de fuets i pernils i aquest octubre, precisament, ja ho té tot a punt per rellançar el seu producte estrella. Serà un fuet fet amb carn de més qualitat, que sortirà al mercat amb diferents gammes i formats. Casademont ja ha superat la incertesa en què es va veure sumida quan va fer fallida i, de fet, aquest 2019 la seva plantilla creixerà amb 70 nous treballadors.

A l'estiu del 2017, l'històric fabricant d'embotits gironí va entrar en concurs de creditors, arrossegat per un deute que pujava fins a 24 milions d'euros. L'entrada de la companyia aragonesa, que va adquirir la firma per 21,6 milions, va permetre salvar-la de la fallida. Naixia aleshores Casademont 1956 Meat, que s'integrava dins el grup amb seu a Fraga (Osca). D'entrada, com explica el director general, Josep Buixeda, allò que es va fer va ser «restablir la normalitat», un procés que al 2018 es va traduir en les inversinos per millorar la fàbrica i captar talent.

Ara, l'empresa s'allunya del model que la va fer entrar en fallida. «Abans del concurs de creditors, entre el 2013 i el 2017, allò que es buscava era volum de producció per intentar mantenir el negoci; i per desgràcia, es va fer producte de molt baix valor, com mortadel·les o embotit de molt primer preu», explica Buixeda. A la planta de Bonmatí, a part de fuet i pernil cuit, s'hi elaboren més embotits. L'empresa preveu que aquest any la producció creixi prop d'un 25%.