29 de setembre de 2019
29.09.2019
Diari de Girona

Les vendes a agències de viatges i operadors turístics creixen un 5,8%

El sector serveis va registrar un augment de la facturació del 5,2% al juliol respecte al mateix mes de l'any 2018

29.09.2019 | 00:51
Les vendes a agències de viatges i operadors turístics creixen un 5,8%

Les vendes en agències de viatges i operadors turístics han crescut un 5,8% aquest any, mentre que les dels establiments hostalers van créixer un 4,5%, segons les dades provisionals difoses per l'Institut Nacional d'Estadística. El passat mes de juliol, en plena temporada d'estiu, les vendes a les agències de viatges van créixer un 3,1%, mentre que la facturació a l'hostaleria també es va veure augmentada un 4,2%.

Dins el sector de l'hostaleria, la facturació en serveis d'allotjament va augmentar un 3,2% al juliol, alhora que va créixer un 4,8% en els serveis de restauració (menjars i begudes). En taxa mensual, al juliol respecte al mes de juny l'hostaleria va registrar un creixement de l'11,2%.

En el cas del transport, l'aeri va aconseguir un 11% més d'ingressos al juliol, mentre que la facturació del transport en ferrocarril va créixer un 1,8% i el transport marítim i per vies navegables interiors va augmentar un 11,3% la seva xifra de negoci. El taxi va registrar un augment del 3,5% en ingressos.

En conjunt, el sector serveis va registrar un augment de la seva facturació del 5,2% al juliol en relació al mateix mes de 2018, encadenant ja 71 mesos d'ascensos interanuals. Corregits els efectes estacionals i de calendari, va augmentar un 4% en taxa interanual al juliol, taxa tres dècimes per sota de la de juny. Pel que fa a l'ocupació, les activitats vinculades al sector turístic van registrar taxes positives del 0,7% en hostaleria, amb una reducció del 0,2% per a les agències de viatges i operadors turístics al juliol respecte al mateix mes de 2018. En termes mensuals va créixer un 0,8% en hostaleria i va augmentar un 0,3% en agències respecte al mes anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook