El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, va negar que Espanya hagi d'entrar en un «procés de recessió», i va destacar la importància de «treure-li la càrrega» que alguns actors volen donar a una hipotètica crisi econòmica imminent. «De cap manera entrarem en un procés de recessió», va reiterar Álvarez durant l'acte de cloenda de la commemoració del 130 aniversari del sindicat.

Segons la seva opinió, més que un ressentiment intern, el país està patint les conseqüències d'un «ajust europeu» produït per factors com la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina o el cisma creat entre els països veïns que fabriquen i exporten alta tecnologia i els que no. Eventualitats que estan «ofegant» alguns països europeus i que en algun moment arribaran també a Espanya per ser territoris «als que venem» i que «estan en crisi».

Risc per al sector turístic

Álvarez va explicar que el sector turístic del país és el que més es podria veure afectat per aquests moviments comercials, però va negar que s'acosti una crisi «que tingui res a veure amb el que hem viscut el 2008 o 2009».

«Hem d'afrontar el futur immediat pensant en repartir la riquesa que s'ha generat al nostre país», va assenyalar com un dels principals reptes de la UGT davant de la situació de bloqueig actual, per la qual s'han convocat eleccions generals per al 10 de novembre.

El dirigent sindical va advocar per treballar per garantir els drets laborals dels treballadors i derogar la reforma laboral, raó per la qual va especificar que des de la UGT no demanaran el vot per a ningú, i només recomanaran als seus afiliats que votin perquè surti «un programa d'esquerres».

«No anirem més enllà d'estrictament recomanar als afiliats que votin, que no es deixin portar pels cants de sirena que diuen que això no serveix», va explicar després de ser preguntat si veu possible un pacte entre el PSOE i Més País, el partit amb el qual concorrerà a les eleccions Íñigo Errejón.