03 de octubre de 2019
03.10.2019
Diari de Girona

Els aranzels de Trump afectaran les exportacions d'oli d'oliva, formatges, fruites o vins

Els EUA imposaran tarifes del 25% a productes agraris afectant principalment a Espanya, França, Alemanya i el Regne Unit

03.10.2019 | 10:47
Els aranzels de Trump afectaran les exportacions d'oli d'oliva, formatges, fruites o vins

Els Estats Units han anunciat l'aplicació de nous aranzels a les importacions europees afectant productes com l'oli d'oliva, formatges, fruites o vins. L'administració de Donald Trump ha publicat un llistat on detalla que imposarà tarifes del 25% als productes agraris i del 10% als avions. Washington prepara aquesta nova ronda d'aranzels just després que l'Organització Mundial del Comerç l'autoritzés. Espanya, França, Alemanya i el Regne Unit són els estats més perjudicats per la mesura.

L'OMC permet a Trump imposar aranzels per valor d'uns 7.500 milions de dòlars (uns 6.800 milions d'euros) com a resposta a les subvencions il·legals que la UE ha atorgat al fabricant d'avions Airbus.

Brussel·les ha avisat als EUA que si els aplica, serà "contraproduent". A més, ha recordat que el bloc també pot aplicar "contramesures" aranzelàries per les pràctiques comercials del president nord-americà Donald Trump en els darrers anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook