Nacions Unides ha atorgat a CaixaBank, a través de VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible, va informar, ahir, l'entitat bancària. La institució ha valorat el grau d'implementació dels Principis d'Inversió Responsable (PRI, per les seves sigles en anglès) tant de l'asseguradora i gestora de fons de pensions com de la gestora d'actius, i ha atorgat a ambdues una A+ per la seva gestió destacada en Estratègia i Bon Govern.

Els PRI tenen com a objectiu sensibilitzar sobre l'impacte que les qüestions ambientals, socials i de bon govern tenen en les inversions, així com assessorar als signants sobre com integrar aquests assumptes en les seves estructures d'inversió. Es tracta, en definitiva, d'analitzar les inversions potencials amb criteris que superin la rendibilitat econòmica i de promoure aquestes mateixes qüestions en les entitats destinatàries de la inversió.

Els PRI aspiren a construir un sistema econòmicament eficient i financerament sostenible a escala global, que beneficiï al medi ambient i a la societat en el seu conjunt. el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, subratllat que «la inversió sostenible o responsable permet gestionar millor els riscos globals i generar rendiments sostenibles a llarg termini».