Les empreses de noves tecnologies de Girona tanquen l’any amb bones perspectives. Segons les dades d’una enquesta de la patronal Aenteg entre els seus associats, un 80,5 per cent de les companyies incrementarà el seu volum de negoci aquest 2019. A més, gairebé la meitat d’empreses del sector preveu tancar l’exercici amb noves contractacions de personal, una xifra similar a la de l’any 2018.

Precisament, l'àmbit laboral és una de les principals preocupacions de les tecnològiques gironines. Sis de cada deu asseguren que el seu principal problema és la dificultat per incorporar mà d'obra qualificada a les seves plantilles.

Respecte a la tipologia de professionals demanats per les empreses gironines, predominen els perfils tècnics (informàtica, electrònica i telecomunicacions), també hi ha un demanda important de perfils comercials i, en menor proporció, de professionals vinculats a la comunicació).

Altres preocupacions de les tecnològiques de la província són la fragilitat de la demanda, els costos salarials, la pressió fiscal i la influència de la competència (competitivitat, creixement, preus,...).

La importància del mercat local

El percentatge d'empreses tecnològiques gironines amb un percentatge de les seves vendes important a l'Estat Espanyol es redueix: es tracta del 28,6% del total de les empreses.

Pel que fa a les vendes internacionals, un 21,4% de les empreses del sector de les noves tecnologies del territori gironí enquestades han internacionalitzat més d'un 25% de les seves vendes durant el 2018.

L'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg) està formada per més de 90 empreses, que ocupen més de 1.000 treballadors i que sumen un volum total de facturació superior als 90 milions d'euros.