La principal preocupació de les empreses tecnològiques de Girona és a l'àmbit laboral.

És molt complicat trobar mà d'obra qualificada, per diferents motius. El principal és que hi ha un desajust estructural entre l'oferta formativa actual (FP i universitat) i les necessitats de les empreses. També és cert que el fet de ser empreses molt petites tiri enrere alguns professionals, que aspiren a treballar en companyies més grans.

Quina és la tipologia d'empreses associades a l'Aenteg?

Inicialment, l'associació estava formada sobretot per empreses del sector TIC. En els últims anys, estem incorporant cada vegada més empreses d'altres sectors, com el biotec o l'industrial, però que tenen la tecnologia com a vector. D'altra banda, la totalitat dels nostres associats són empreses petites i mitjanes.

És un problema aquesta dimensió reduïda?

Sí, crec que un dels grans reptes que tenim. Tot i que en el sector TIC s'està acostumat a treballar en xarxa, encara falta més cultura de treballar de forma conjunta. Cal apostar per col·laboracions entre empreses amb l'objectiu d'aconseguir projectes i clients més grans.

Les empreses gironines continuen essent les principals clients del sector?

Sí, tot i que continua en l'imaginari la idea que quan es necessita un determinat tipus de servei tecnològic s'ha de buscar fora de Girona perquè es dona per fet que aquí no el trobaré. És un mite que hem de trencar.