La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) reclama inversions per part d'ADIF per a la línia de tren transpirinenca i afirma que «s'està fent marxa enrere fins i tot en el seu manteniment», segons es destaca en un comunicat acordat per la junta de la Patronal.

Segons va explicar Eudald Castells, membre de la junta de la patronal gironina, «s'han produït esllavissades, retards continuats i, lluny d'anar endavant, aquesta línia tan imprescindible per al Ripollès i la Cerdanya cada cop està pitjor», va mantenir Castells, que és president de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER), gremi associat a la FOEG. En aquest sentit, va remarcar que per impulsar un pla de captació d'inversions industrials al Ripollès caldria una línia de tren digne i fiable.

«Estem a menys de 100 quilòmetres de Barcelona i caldria poder-hi arribar en tren en menys d'una hora i incrementar freqüències. Cal tenir en compte que cada cop serà més complicat entrar a Barcelona en cotxe i, si parlem de sostenibilitat, és molt necessari tenir una línia de tren en condicions i ADIF ha de destinar la partida que fa falta», va explicar Castellls. «Cal pensar a més que això, aquesta línia de tren, és molt necessària per revifar una zona que està patint molta despoblació», va afegir.

Des de la Patronal FOEG fa temps que es reclamen millores per a aquesta línia però es considera que ara com ara és bàsica, ja que si es continua per aquest camí al final acabarà desapareixent.

«El manteniment de les infraestructures del nostre país és imprescindible», destaca el president de la FOEG, Ernest Plana. «La sostenibilitat és bàsica i no té lògica que no s'inverteixi en línies ferroviàries i en la seva promoció, i que el que caldria són inversions adequades per recuperar l'equilibri territorial», va dir el president de la patronal gironina.

Aquest estiu els alcaldes del Ripollès i el Consell Comarcal van denunciar la manca d'inversions en la línia arran del descarrilament d'un tren a l'R-3 de Rodalies a Toses.

En aquella ocasió, el vicepresident de l'ens comarcal, Josep Coma, va lamentar la manca d'informació per part d'Adif i el Ministeri pel que fa a les causes del descarrilament, i va alertar del «risc que algun dia es puguin produir víctimes».

L'alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume, va assegurar llavors que «és una línia precària i centenària però que no es pot convertir en una línia precària i perillosa», i va remarcar la importància d'aquest eix com a connexió del territori amb Barcelona, la Cerdanya i França.