BBVA amplia la línia de préstec «verd» per a l'adquisició de vehicles sostenibles a totes aquelles pimes i autònoms que vulguin adquirir cotxes elèctrics o híbrids per a la seva activitat empresarial. Aquest nou producte completa una de les gammes de préstecs «verds» més àmplies del mercat espanyol.

BBVA ha llançat un nou préstec, Préstec Vehicle Sostenible, destinat a pimes i autònoms per finançar la compra de cotxes elèctrics i híbrids. Un tipus de vehicles que s’han convertit en l'alternativa més triada per combatre el canvi climàtic i contribuir a la protecció del medi ambient.

El préstec està dirigit a petites i mitjanes empreses i treballadors per compte propi que vulguin comprar cotxes elèctrics i híbrids, autobusos, furgonetes industrials i motos que no superin una emissió màxima de 75 g CO2/km per al desenvolupament de la seva activitat empresarial. El producte pot ser contractat pels clients per un import màxim de 300.000 euros, retornables en un termini de fins a 96 mesos (8 anys), a un tipus d'interès fix del 3,75% sense comissió d'obertura ni obligació de contractar productes addicionals.

«És molt important que aquest tipus de préstec verd tingui unes condicions atractives i fàcils per al client final. No podem oblidar la magnitud i l'impacte de les pimes i autònoms sobre l'economia, i per això, l'acceptació del vehicle sostenible per a aquest sector seria fonamental per poder lluitar contra el canvi climàtic», diu Alberto Cano, director de Pimes de BBVA.

Amb aquesta nova proposta, que també està disponible en modalitat de lísing, BBVA fa un pas més en el seu compromís que tots els productes tinguin solució alternativa sostenible, tant per a grans empreses i institucions com per a pimes i clients particulars.

Sector en tendència positiva

La indústria del vehicle elèctric es manté en una tendència positiva L’any passat, les vendes de vehicles elèctrics a tot el món van créixer en més de dos milions d'unitats, que és un augment del 63% en termes interanuals i un índex lleugerament superior al d'anys anteriors.

En el cas d'Europa, el mercat del vehicle elèctric ha augmentat lleugerament, 90.000 unitats venudes més respecte al 2017. Els països més grans, com França, Alemanya o el Regne Unit, encara tenen molt recorregut, ja que el percentatge continua sent molt petit, al voltant del 2%. Noruega, per part seva, lidera el mercat europeu.

Lluita contra el canvi climàtic

Per impulsar la compra de vehicles elèctrics i híbrids, BBVA va llançar el juny passat el Préstec Cotxe Ecològic, destinat a particulars. L'objectiu d'aquest nou llançament, amb l'extensió a pimes i autònoms, és continuar sent un referent mundial en banca sostenible, responsable i amb valors.

BBVA va anunciar el febrer del 2018 el seu Compromís 2025, l'estratègia de canvi climàtic i desenvolupament sostenible del banc per avançar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i de l'Acord de París sobre Canvi Climàtic. Es tracta d'un compromís a vuit anys (2018-2025) basat en tres pilars: finançar, gestionar i involucrar.

BBVA es compromet a mobilitzar 100.000 milions d'euros en finançament verd i social, infraestructures sostenibles i agribusiness, emprenedoria social i inclusió financera. En concret, en els primers 18 mesos ha mobilitzat prop de 22.000 milions d'euros en finances sostenibles i contra el canvi climàtic a escala mundial.